معاون اول رئیسجمهور در جلسه «امنیت غذایی»:
تامین پایدار مواد غذایی و معیشت مردم؛ مهمترین اهداف دولت وفاق/ با احتکار و گرانفروشی برخورد میشود

معاون اول رئیسجمهور در جلسه «امنیت غذایی» که با حضور تولیدکنندگان، واردکنندگان و مدیران شبکههای تامین و توزیع حوزه غذایی برگزار شد، گفت: تامین پایدار مواد غذایی و معیشت مردم، از مهمترین اهداف دولت چهاردهم است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دولت، در نشست «امنیت غذایی» که در دفتر معاون اول رئیسجمهور برگزار شد، فعالان بخش خصوصی و مدیران دولتی فعال در حوزه تامین و توزیع کالاهای اساسی خوراکی، به بیان نظرات خود درباره چگونگی تامین پایدار این کالاها پرداختند.
در این جلسه، پس از ارائه توضیحات از سوی مدیران بزرگترین شرکتهای صنعت مواد غذایی کشور و واردکنندگان بینالمللی این حوزه، معاون اول رئیسجمهور گفت: راهبرد دولت چهاردهم استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی برای رسیدن به امنیت غذایی کشور است، اکنون زمان است که کنار هم بنشینیم و ببینیم که چه میتوانیم بکنیم تا به شرایطی برسیم که هیچ نگرانیای درباره تامین کالاهای مورد نیاز مردم کشور نداشته باشیم.
محمدرضا عارف با بیان این که متاسفانه برخی از افراد ناسالم، در دهههای گذاشته دائما در تلاش بودهاند تا به بهانههای مختلف، شرایطی را فراهم آورند که از ایجاد تلاطم در بازارها سودجویی کنند، گفت: اما با تامین پایدار این کالاها در دولت چهاردهم، در برابر آنها میایستیم.
وی افزود: در دولت وفاق ملی تلاش میکنیم تا در تعامل با بخش خصوصی، «وفاق» و «رفاقت» و نه برخورد و تقابل حاکم باشد، احساس ما این است که ما و بخش خصوصی ایران و نخبگان جامعه، یک مساله، مشکل و یک هدف داریم و آن هم رسیدن به راهحلهای پایدار و ماندگار برای تامین مواد غذایی مورد نیاز مردم است.
معاون اول رئیسجمهور تصریح کرد: در چند ماهی که از استقرار دولت گذشته، میتوانستیم اقدامات نمایشی مختلفی انجام دهیم، اما ما نگاه نمایشی به این حوزه نداریم و نگاهمان راهبردی و درازمدت است تا مواد غذایی مورد نیاز مردم را برای آنها تامین کنیم.
عارف در ادامه گفت: متاسفانه یک عده سودجو تلاش میکنند تا از هر موضوعی به صورت غیرطبیعی بهرهبرداری کرده و سود ببرند، در حالی که آمدن و رفتنها طبیعی است و بازار باید راه خودش را برود.
وی ادامه داد: در این جلسه، بزرگان زنجیره غذا از تامین نهادهها تا کالاهای اساسی و مواد پروتینی و اقلام مورد نیاز مردم حضور دارند که از حضور آنها تشکر میکنم، خوشبختانه در ماههای گذشته، با بخش خصوصی تعاملات خوبی داشتهایم و اکنون از شما میخواهیم که با تمام توان برای تامین امنیت غذایی کشور پای کار بیایید و نقش خود را به درستی نشان دهید و با همکاری تلاش کنیم که اقلام راهبردی به ویژه برای ماه رمضان، عید نوروز و ماههای آغازین سال آینده تامین شده و به فراوانی در دسترس همه مردم باشد.
معاون اول رئیس جمهور خاطرنشان کرد: آمادهایم تا پیشنهادهای بخش خصوصی را در زمینه اصلاح رویههای موجود در زمینه تامین اقلام و قیمتگذاریها را پذیرا باشیم و از آن برای خدمترسانی بهتر به مردمی که پای انقلاب اسلامی ایستادهاند بهره ببریم.
تامین پایدار کالاهای اساسی
عارف با بیان این که هدف دولت وفاق این است که به وضعیت پایدار در تامین کالاهای اساسی برسیم و شما مشاوران مورد اعتماد بخش خصوصی به نمایندگی از مردم هستید، گفت: در جلسه با شما میخواهیم بررسی کنیم که چه کار میتوان کرد تا امنیت غذایی تحت هر شرایطی حفظ شود. همکاری با بخش خصوصی سالم، از تاکیدات دکتر پزشکیان است و ایشان هرچه که میگوید با اعتقاد بیان میکند و در این دولت، مهمترین مساله، تامین عزتمندانه معیشت مردم است.
معاون اول رئیسجمهور در ادامه با بیان این که با وجود کمآبی در کشور، میتوان به راههای جایگزینی برای تولید برخی اقلام کشاورزی فکر کرد و گفت: برای تامین پایدار مواد غذایی لازم است طرحهای مختلفی داشته باشیم و از جمله به سراغ کشت فراسرزمینی برویم و بخشی از نیازهایمان را از این طریق تامین کنیم و چنین شرایطی مثلا در آفریقا فراهم است و مسوولان این کشورها خودشان برای همکاری پیشنهاد میدادند و میگفتند که در کشور ما زمین حاصلخیز و آب فراوان وجود دارد و ما باید بررسی کنیم که چگونه میتوان در این زمینه فعالیت کرد.
وی تأکید کرد: این واقعیت وجود دارد که در بخشی از اقلام غذایی مانند روغن، با وجود تلاشهای فراوان برای کشت کلزا و دانههای روغنی، هنوز هم به سایر کشورها وابسته هستیم اما این وابستگی نباید به وادادگی تبدیل شود، ما با عزت، همه کالاها را تامین میکنیم.
عارف در ادامه گفت: شما به عنوان بزرگان این حوزه، به دولت کمک کنید تا شیوههای مشارکت بخش خصوصی را اصلاح کرده و به کمک بخش خصوصی بیاید اما هر راهکاری که پیشنهاد میشود باید این ویژگی را داشته باشد که در آن، تمامی راههای رانتخواری مسدود شده باشد.
معاون اول رئیسجمهور گفت: توزیع عادلانه کالاها در سراسر کشور، دغدغه مهم دیگری است که باید به آن توجه داشت، مدیران برخی زنجیرههای خوشنام توزیع مواد غذایی در این جلسه حضور دارند و میتوانند به دولت راهنمایی بدهند که چگونه میتوان بیشتر و بهتر از ظرفیت اتحادیهها، زنجیرهها و شبکههای توزیع، تعاونیها و اصناف کمک گرفت که در این زمینه پیشنهادم، تشکیل یک کارگروه است.
با احتکار برخورد میشود
عارف در ادامه سخنان خود گفت: ستاد تنظیم بازار دوباره فعال شده است و اگر پای منافع مردم در میان باشد، ابایی از استفاده از ظرفیتهای این ستاد نداریم، با آنکه دوست نداریم که از حربه برخورد استفاده کنیم اما هر کجا که احتکار و گرانفروشی وجود داشته باشد با قدرت برخورد میکنیم.
وی ادامه داد: متاسفانه افراد سودجو و منفعتطلبی وجود دارند که برای رسیدن به سود بیشتر، حتی دست به احتکار مایحتاج مردم میزنند، یک مغازه ممکن است در یک مدت زمان چند روزه، ۵۰ کیلو برنج بفروشد اما گاهی به روشهای مختلف، ۵۰۰ تن برنج دولتی را در انبارش احتکار میکند و با روشهای متقلبانه و فاکتورهای صوری، قیمت را بالا میبرد اما ما در دولت چهاردهم با جدیت با چنین کارهایی و از جمله احتکار برخورد میکنیم.
این مقام مسوول افزود: ما نسبت به اصلاح روشها تعصبی نداریم و از شما میخواهیم که با اشراف و آگاهیای که دارید به دولت برای اصلاح روشها کمک کنید.
معاون اول رئیسجمهور با بیان این که در وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صمت و سازمانهای مرتبط، کمیتههایی تشکیل شده است تا سریعتر کارهای مربوط به تولید، خرید، واردات و توزیع کالاهای اساسی را سامان بدهند، گفت: تامین پایدار ملزومات معیشتی مردم از مهمترین اهداف دولت چهاردهم است و برای رسیدن به این هدف، دست یاری به سوی بخش خصوصی دراز میکنیم.
نظر دهید